tirsdag 31. august 2010

Grønne fingre...

Det er noe jeg dessverre ikke kan skryte på meg at jeg har.. Men nå har jeg bestemt meg for at jeg virkelig skal prøve å holde liv i disse fine blomstene jeg har kjøpt. For det meste har jeg holdt meg til grønne planter som tåler å tørke ut litt, for da har ikke gjort så mye om de har blitt litt glemt. Hehe! Men det finnes jo så utrolig mange fine blomster, som trenger litt mer stell.


Nå har jeg fått meg en nydelig hortensia....


...og den skal jeg prøve så godt jeg kan å holde liv i. 


Jeg snappet opp et tips her en dag, så nå vanner jeg den annenhver dag ved å holde hele potta under vann til det har sluttet å boble. Jeg lar den renne av litt så den ikke blir stående i vann, før jeg setter den tilbake i potteskjuleren. Andre tips og råd tas imot med stooor takk! ;)


Orkideen min har faktisk blomstret utrolig lenge nå, så virker som den trives. 


Den vanner jeg godt med full gjennomvanning av potta, ca en gang i uka. Jeg lar den renne av i ca 10 min før den settes tilbake i potteskjuleren.

Har du grønne fingre? Og kom gjerne med tips og råd til meg, for det tror jeg nok jeg trenger! :)

mandag 30. august 2010

Pavlova

Denne herlige kaka er en sommerfavoritt her i huset. Denne er florlett og smelter i munnen, og er en suksess i ethvert selskap. Er ikke noe minus at den er helt herlig å se på heller! :) Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien og oppbevare den tørt. Rett før servering legger du på kremen og pynter med frukt og bær etter sesongen. Kremen kan varieres, enten bare vispet krem, gjerne smakt til med sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem. Jeg liker den best med en blanding av vispet krem og vaniljekrem! :)



Ingredienser

Marengsbunn:
4 stk eggehvite
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Fyll:
1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
5 stk pasjonsfrukt
ca. 300 g friske bær


Slik gjør du:

I stekeovn 160 °C, ca 1 time

1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

2. Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.

3. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.


4. Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær.

Tips:
Bruk gjerne andre typer bær eller frukt, etter hvilken sesong det er. Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien. La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.

Har du smakt eller bakt pavlova før?

Formen har dessverre ikke vært noe bedre i dag, tvert imot. Så Frøken H har holdt sofa`n og senga i hele dag. Håper på en bedre dag i morgen, og muligens noe mer inspirasjonsrikt innlegg fra meg. Dette hadde jeg nemlig liggende på lur! ;)

Ha en fin kveld! :)


søndag 29. august 2010

Lysfat og litt til...

Jeg er blitt så glad i lysfat, og i kveld måtte jeg bytte litt på den ene fatet mitt. Hadde blitt litt lei av det gamle som var på det, så da er det bra det er enkelt å fornye det litt! ;) 


Oppå har jeg et kubbelys med litt blondebånd, en søt lotus-lykt fra Kremmerhuset, en gammel søt mugge med litt blomster. Jeg dekorerte med litt pyntesteiner rundt, og ble i grunn veldig fornøyd! :)


I dag har jeg endelig fått pusset den siste ramma og satt inn bilde, så nå er rammehylla over sofa`n fin igjen. :) Jeg er veldig fornøyd med rammehylla og rammene etter jeg malte dem, og liker veldig godt at det er litt slitt. 


Sammen med litt lys, et lite kurvhjerte, en bokstav og litt blomster i en søt flaske fra IB Laursen ble det jo ikke aller verst!? :)


Så slik er det denne delen av stua vår ser ut da. Og det er her jeg så gjerne ønsker en nydelig lysekrone! :) Jeg tror det hadde gjort seg altså, for vi trenger sårt mer lys her. Vi har en gammel stålampe stående i det ene hjørne, men den er jeg så innmari lei. Så derfor fikk den ikke være med på bildet! Hehe! 


Jeg fant forresten en lysekrone til som jeg har falt for, nemlig denne:


Den fant jeg på Hjerterom gave og interiør. Venter på svar ang pris og levering, så venter spent! ;) Butikken har utrolig mye fint, bare se på facebooksiden dems her!  Virkelig verdt å ta en titt! :)

Ha en fin kveld videre! 
Her blir det kvelden nå straks, for formen er ikke helt der den burde være kjenner jeg. Satser på at den er bra til i morgen! :)


Og vinneren er....

Nå har jeg trukket en vinner blant de som har vært så snille å invitert vennene sine til facebookgruppa til Frøken H. Tusen takk til alle som deltok! <3

Vinneren av de to søte hjemmelagde lavendellysene ble:



....Jane E. Andreassen!! :) 

Gratulerer så mye, håper du liker dem! :)


Jakten på den perfekte lysekronen...

Jakten på den perfekte lysekronen har begynt! :) Endelig har den supersnille samboeren min gått med på at vi skal ha lysekrone på stua. Etter litt bearbeidelse og bildevisning av deres nydelig lysekroner rundt omkring i blogglandia, tror han faktisk at det kommer til å bli bra. Han var nemlig veeeldig skeptisk når jeg dro fram ideèn! ;) Så da er altså jakten i gang, og jeg setter stooor pris på alle tips jeg får. Jeg har kikket litt rundt og har funnet noen jeg liker veldig godt:


(Foto: Living)
De to øverste er fra Living. Synes de ser veldig fine ut begge to, men likte kanskje den nederste av dem best. 

(Foto: Living)
(Foto: Google)
Den nederste her er fra Lisbeth Dahl, og den er nok favoritten min av disse tre. Synes den ser aldeles nydelig ut, og likte veldig godt at den er hvit! :)

Hva synes dere?


fredag 27. august 2010

Har du husket...

Har du husket å delta på giveawayen/konkurransen min? På søndag trekker jeg en vinner av disse søte lavendellysene:




Klikk HER for å delta! :)

Lykke til! :)


torsdag 26. august 2010

Gammel kjøkkenbenk til salgs!

I kjelleren her sto det en kjempe gammel kjøkkenbenk som sikkert er fra husets byggeår 1932. Siden vi har satt opp nye hyller og fått inn ved der har vi dessverre ikke plass til den, så derfor skal den nå selges.


Gammel, sjarmerende og slitt! :)
Skulle ønske jeg hadde et hagehus, så jeg kunne hatt den der som utekjøkken. Men det er mye jobb ute som må gjøres først gitt! ;)


Hvis du er interessert, send en mail til: ainahulleberg@yahoo.no


Gammelt vindu



Når vi kjøpte huset sto det et gammelt og falleferdig uthus tomta. Vi har nå revet dette, og når vi ryddet ut fant vi blant annet flere gamle vinduer som opprinnelig har vært i huset vårt. I kveld hentet jeg inn det aller minste av disse gamle vinduene. Vinduet er det samme som vi har på de to bodene i 2. etg. 



Jeg synes det er litt sjarm over det jeg da, der det står gammelt og slitt.

Men jeg er litt usikker på om jeg skal pusse det ned og male det opp igjen, eller om jeg bare skal la det være slik det er. De er jo fint når det er naturlig slitt også da, eller hva synes dere!? :) Det er rødt på baksiden, men det er det jo ingen som ser egentlig.


Så var det bare å finne en fin plass å ha det. Og det er jo ikke bare bare....:P Min kjære synes det hadde vært finest å hatt det hengende på veggen, men jeg må tenke litt på saken først. 


Til vi har bestemt oss, så får det stå på skjenken vår i spisestua. Det ble da ikke så verst der heller! ;)

PS: Husk å delta på giveawayen min! :)


tirsdag 24. august 2010

Giveaway hos Cecilies Lykke

Delta på den flotte giveawayen hos Cecilies Lykke og vinn herlige fotpleieprodukter. Klikk på bildet for å delta:


Lykke til! :)

PS: Husk å delta på min giveaway her på bloggen også, klikk her for å delta :)


En titt på kjøkkenet vårt

Kjøkkenet vårt er jeg godt fornøyd med, god plass til matlaging og til spisegruppe. Har alltid ønsket meg stort kjøkken, så da er det ekstra herlig å endelig få det! ;)

Her får dere en liten titt på kjøkkenet, og flere bilder kommer etterhvert! :) Vi er veldig fornøyd med kjøkkengruppe-valget vårt, det ble Koster kjøkkengruppe fra Bohus vi endte opp med.



Jeg er nå veldig glad i disse hyllene mine da, med pynt og stæsj på! :)



Koselig med blomster og en søt lykt på bordet! :)



Begonia; minner meg litt om oldemor! :)


Denne flotte trekassa med blomster i er jeg så glad i. Her kan jeg variere med blomster, lys og pynt etter humør og ønske.



Den er nå for tiden plassert i et hjørne på kjøkkenbenken med blomster, duftlys, steiner og en bokstav.



Jeg har alltid ønsket med en trebrett med litt grei størrelse på, og dette fant jeg på Bohus. Glasskrukkene er fra Bloomingville og er kjøpt på Skafferiet. Dit må jeg virkelig ta meg en tur snart, er jo helt nydelig utpå der! :) Lerretet, som står inni brettet, har jeg fått i gave og kommer fra Kremmerhuset.






Coffee & tea :)

mandag 23. august 2010

Giveaway/konkurranse! :)

Tenkte jeg skulle ha en liten giveaway/konkurranse, der du kan vinne 2 stk hjemmelagde lavendellys! :)


Jeg setter stor pris på at så mange allerede følger Frøken H sin Facebook-side, bare på en ukes tid. Men jeg synes det hadde vært veldig hyggelig med litt mer aktivitet der inne, så derfor kjører jeg i gang med en liten giveaway/konkurranse. :)

Jeg trekker en vinner blant Frøken H sine facebook-venner, så er du ikke en tilhenger så bør du bli det nå. :) Klikk på "liker"-knappen på facebook-linken nesten øverst på høyresiden på bloggen her. Foreslå deretter siden for vennene dine på facebook, legg til en kommentar enten her eller på facebook-siden, og du er med i konkurransen! :)


Og om du i tillegg vil anbefale siden og spre det glade budskap med en kobling på enten facebook eller bloggen din blir jeg kjempe glad! :) 

Vinneren trekkes søndag 29. august!

Lykke til! :)


søndag 22. august 2010

Spisestue

Når vi skulle bestemme oss for spisestue, så gjorde vi en bommert. Vi hadde i langt tid før vi fikk huset sett oss ut en spisestue som vi likte veldig godt. Vi bestilte liksågodt spisestue, sjenk og vitrineskap i god tid før vi fikk huset, slik at vi kunne få det inn med en gang vi flytta inn. 

Men etter vi fikk opp spisestuen her, angret vi veldig... Veldig dumt å angre etter vi har fått spisestue med tilhørende vitrineskap og skjenk i hus, men sånn ble det. Spisestua i seg selv var veldig fin og det var ikke noe galt med den sånn sett. Men det ble ikke helt slik vi ønsket, og samtidig fant vi en annen spisestue vi falt pladask for. Heldige som vi var fikk vi levert igjen alt sammen. Men spisestua vi heller ville ha var jo selvfølgelig på en annen møbelbutikk, så da ble det visst ny seng og litt annet nytt på oss istedet for den første spisestua. ;)

Sånn ser spisestua vår ut nå:


Nå er vi strålende fornøyde med det siste valget vi tok, og angrer ikke et sekund på at vi byttet til denne.


Lampen synes jeg virkelig ble prikken over i`en, så den er jeg super fornøyd med. Den er kjøpt på Lampehuset.


Vitrineskapet med alle krystallglassene jeg har samlet på i maaange år! :)


Skjenk med god plass til kaffe-, frokost- og middagsservise.




Slik ser spisestua vår ut sett fra kjøkkenet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...